Nieuwe crisis opkomst aangejaagd door een nieuwe vloedgolf van financiële schandalen.

Zes jaar na het uitbreken van de kredietcrisis groeien in de City de wolkenkrabbers weer tot in de hemel. Maar achter die façade gaan onzekerheid en wantrouwen schuil – aangejaagd door een nieuwe vloedgolf van financiële schandalen.

ACHTER DE RUG VAN Winston Churchill hangt een rode vlag met de bekende hamer en sikkel. Naast het beeld van de over zijn wandelstok gebogen staatsman, in het gelige gras van Parliament Square, slingeren protestborden. ‘No more austerity’, staat er. En: ‘No cuts’. Een enkeling heeft een T-shirt aan van de brandweer: ‘We rescue people, not banks’.

Tienduizenden ambtenaren, gehandicapten, onderwijzers, verplegers en andere Britten zijn deze zaterdagmiddag in een lange optocht naar Parliament Square gelopen, in het politieke hart van Londen. Hier zijn ze toegesproken door Russell Brand, de markante komiek en hoofdrolspeler in filmklassiekers als Forgetting Sarah Marshall en Get Him to the Greek. Nu worden de spandoeken opgerold en onder de arm gestoken. Verspreid over het plein praten groepjes demonstranten nog wat na. Aziatische toeristen mengen zich tussen hen om foto’s te nemen van de nabijgelegen Big Ben. Achter hun rug, op het podium, zingt de grijzende protestzanger stug door: ‘We will not bow to the masters, nor pay rent to the lords.’ Zes jaar na het subprime-debacle en de daaropvolgende wereldwijde recessie is de volkswoede over de banken allerminst verdwenen. Maar het gesprek van de dag, zoals gedurende die bewogen maanden eind 2008? Nee, daarvoor is de crisis te veel op de achtergrond geraakt. In de City – voor sommigen het kloppende hart van het mondiale kapitalisme, volgens anderen een ordinair roversnest – kun je zelfs gaan twijfelen of ze er ooit was, die crisis. lees hier verder

This entry was posted in Bankiers, Buitenland, CrisisNL and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s