Ouderen zijn kippen met gouden eieren voor het kabinet

De ouderen – wie vallen daar tegenwoordig precies onder? – vormen in Nederland langzamerhand de grootste groep medeburgers en dat belooft weinig goeds.  In de Trouw van vrijdag 23 augustus 2013 staat een stuk van mevrouw Wilma van Meeteren dat hierover geen onduidelijkheid laat bestaan. Haagse strategen zeggen het onverbloemd in een heus rapport, dat zij bespreekt: “De vergrijzing is een serieuze bedreiging voor de welvaart in Nederland, Slovenië en Luxemburg. Dit drietal wacht grote economische problemen en mogelijk oplopende spanningen tussen de generaties, omdat de druk op de overheidsuitgaven flink oploopt. De onderlinge solidariteit wordt op de proef gesteld, concludeert het Haagse Centrum voor Strategische Studies (HCSS).

Afbeelding

Aan de andere kant zijn onze oudjes gouden handel, big business, want je kunt – behalve ze hun pensioengelden en spaarcenten ontfutselen – voortdurend onderzoek aan ze doen en over dat onderzoek rapporten in de markt zetten, waardoor je jouw bestaansrecht als onderzoeker bevestigt en benadrukt. Of dat onderzoek betrouwbaar en valide is en of het de oudjes ten goede komt, is een ander chapiter. Daarom worden onze oudjes ook niet meteen en totaal afgeschreven. Dat zou in meer dan een opzicht het slachten van de kip met de gouden eieren betekenen. Deze kippen kun je veel profijtelijker levend plukken. Lees verder bij de bron

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Ouderen zijn kippen met gouden eieren voor het kabinet

 1. Jos van Veen says:

  Niet elke oudje zit in ene rolstoel of isdementerende.
  Net zoals ook niet elke jongere niet meer fatsoenlijk rechtop kan staan omdat ie onder invloed is van pillen en alcohol.
  Alhoewel: je zou het haast wel denken. Ze kramen zulke onzin uit en kiezen ook nog eens voor eigen destructie en armoede.Want als ze D66 stemmen dan hebben ze gewoon even niet opgelet op wat deze partij als “constrcucieve” kabinetshulp voor hen al heeft kapotgemaakt.
  En masse de gehaktmolen in dus.

  Vinden ze leuk om ouderen dan weer de schuld te geven dat ze zijn achtergesteld en nooit wat hebben gehad..
  Heel Freudiaanse kindertjes..consumeren volop hedonistische ellende.en beseffen niet dat ze daar zelf de oorzaak van zijn..laten zich gewoon manipuleren als een stel schapen
  Een sadofascisme, al is het alleen al om anderen en vooral ouderen dwars te zitten ten koste van zichzelf en iedereen.
  Kamikazestrategie van de zelfhaat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s