Veel fatsoenlijke mensen stemmen op Wilders

De anti-Wilders hysterie, die Nederland in haar greep houdt, vind ik bevreemdend. Voor een buitenstaander is maar moeilijk te volgen wat er hier gebeurt. Een rechtsfilosoof met de naam Rosier vindt een strafrechtelijke veroordeling wegens belediging een uitgemaakte zaak en twijfelt alleen nog of ook haatzaaien ten laste zou moeten worden gelegd. Hij vindt per saldo van niet, omdat het Nederlandse volk niet zo bevattelijk is voor haatzaaien, als ik hem goed begrijp .

Afbeelding

Mij lijkt de stelligheid van deze geleerde op niets gebaseerd. Ik denk dat een politieke partij het recht heeft om zich tegen verdere immigratie uit te spreken en dat het terugsturen van criminelen met een dubbele nationaliteit naar hun land van oorsprong een legitiem standpunt is, al zie ik er de zin niet van in. Kleine beetjes helpen niet.
Rosier sputtert natuurlijk maar wat. Hij is net als erg veel andere mensen geweldig boos. Daarmee laten hij en al die anderen zich weer eens mateloos provoceren door Wilders en versterken daarmee het effect dat diens woorden hebben gehad op een meerderheid van niet-criminele Marokkanen, die het daardoor onnodig moeilijker wordt gemaakt zich hier in Nederland thuis te voelen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s