Richard Nieuwenhuizen: Een bloedrode kaart

Richard Nieuwenhuizen: Een bloedrode kaart. Op een foto van een halve krantenpagina zie ik een man op de grond liggen. Daarboven drie, vier jongens die op hem intrappen. De zoon van de man probeert tussenbeide te komen. Ik lees dat de man nog overeind komt, maar een dag later overlijdt aan ernstig hersenletsel.

Richard Nieuwenhuizen

Richard Nieuwenhuizen

Richard Nieuwenhuizen

Morgen is de uitvaart van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Morgen is het ook de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Morgen staan wereldwijd mensen stil bij artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.’ Ik lees die zin en denk weer aan die foto. Zijn al deze mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren? Na de dood van Richard Nieuwenhuizen komt het rituelencircus snel op gang. Deskundigen schuiven aan in nieuwsshows met stevige statements. Wilders zegt dat het hier niet om een voetbalprobleem, maar om een Marokkanenprobleem gaat. Zo wordt de gedode grensrechter alsnog voor de verkiezingswagen gespannen.

Lees verder  Richard Nieuwenhuizen: Een bloedrode kaart.

This entry was posted in CrisisNL. Bookmark the permalink.

One Response to Richard Nieuwenhuizen: Een bloedrode kaart

  1. Richard Sinke says:

    Als de omstanders hadden ingegrepen was dit niet fataal afgelopen. Die zijn dus net zo schuldig als die gasten die deze laffe daar op hun geweten hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s