Portugal krijgt het nog zwaarder door hardere bezuinigingen

Vrijdagavond kondigt de Portugese premier Pedro Passos Coelho zo goed als zeker extra bezuinigingsmaatregelen aan. Momenteel ligt zijn regering op de rooster van de trojka die een evaluatiemissie uitvoert in Lissabon. Door de tegenvallende belastinginkomsten dreigt het gat in de begroting hoger uit te komen dan met Europa was afgesproken.

Portugal

Al in februari 2012 kwamen de Portugese vakbonden op straat tegen de toenemende jeugdwerkloosheid en armoede (foto: CGTP – Lisboa)

De Portugezen houden de adem in. Sinds 28 augustus is een delegatie van de trojka, bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Muntfonds, op bezoek in Lissabon om het besparingsplan van de centrumrechtse regering te evalueren. Verwacht wordt dat de trojka begin volgende week met een uitgebreid rapport naar buiten komt.

Dit is al de vijfde evaluatiemissie sinds Portugal in mei vorig jaar moest aankloppen bij Europa voor een hulppakket van 78 miljard euro. De voorwaarden die de trojka oplegt, zijn bijzonder streng. Bij vorige evaluaties kreeg de regering-Passos Coelho telkens goede punten, maar dit keer ziet de toestand er minder goed uit.

Portugal krijgt het nog zwaarder door hardere bezuinigingen.

This entry was posted in Buitenland and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s