Israëlische soldaten getuigen (I): mik lukraak op een kind en schiet

Palestijnse kinderen zijn voortdurend het slachtoffer van geweld door de Israëlische bezettingstroepen. Een aantal Israëlische soldaten getuigen in een recente publicatie ‘Breaking the Silence’ hoe dat in zijn werk ging. Kinderen worden als menselijk schild ingezet of lukraak neergeschoten, oorlogsmisdaden die onbestraft blijven. De realiteit van 45 jaar bezetting van Palestina.

Israëlische soldaten

Een video, in 2007 opgenomen door de organisatie Research Journalism Initiative (zie weblink onder artikel), toont Israëlische soldaten die Palestijnse kinderen als menselijk schild gebruiken in het vluchtelingenkamp Balata dicht bij de stad Nabloes op de bezette westelijke Jordaanoever.

Twee gelijkaardige incidenten in Tulkarm en Hebron worden vermeld in een nieuwe publicatie van de organisatie Breaking The Silence (‘de stilte doorbreken’ – zie weblink onder dit artikel) met verontrustende getuigenissen van Israëlische soldaten over de mishandeling van Palestijnse kinderen onder de Israëlische bezetting.

Kinderen worden dagelijks aan de brutale realtieit blootgesteld van voortdurende schermutselingen met de bezettingstroepen, door aanhoudingen, geweld en intimidatie. Ze worden gewond of gedood omdat de soldaten hen negeren op het slagveld of omdat ze direct op hen richten, soms nadat ze zomaar lukraak gekozen werden. De verontrustende daden die de soldaten beschrijven – waarvan er sommige zonder twijfel oorlogsmisdaden zijn – vonden plaats in de bezette Palestjnse gebieden tussen 2005 en 2011.

Dit artikel is het eerste van twee dat schokkende voorbeelden samenvat over het misbruik van kinderen door de Israëlische strijdkrachten.

Lees verder hieronder

Israëlische soldaten getuigen (I): mik lukraak op een kind en schiet.

This entry was posted in Buitenland. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s